Статті

05-05-2020

«AGROEXPO -2020»: ВСЕ ЗА ПЛАНОМ!

Як в умовах «карантину» проходить підготовка до найбільшої виставки України «AGROEXPO -2020», ми запитали у її генерального директора Ігоря Глібко.

 

Пане Ігорю, як сьогодні йде підготовка до «AGROEXPO-2020»? В які дати вона відбудеться цього року?

З датами проведення виставки у цьому році визначилися ще наприкінці минулого, так ми робимо завжди. Та вони вже нами були анонсовані: з 30 вересня по 3 жовтня 2020 року. Ми традиційно проводимо «AGROEXPO» у цей період, тому що восени  надворі вже немає такої спеки, як влітку; крім того, роботи на полях майже завершені, а сільгоспвиробники приїжджають до нас з конкретними планами та намірами: закупити добрива та насіння на новий сезон, придивитися техніку та укласти договір про її купівлю. І головне, що на це у них вже є кошти, отримані від реалізації збіжжя. Хочу зазначити, що вже не перший рік багато виставкових зразків одразу ж з експозиції забирають в господарства.

Виходячи із сьогоднішньої непростої «карантинної» ситуації, ми дійсно докладаємо чималих зусиль, щоб «AGROEXPO-2020» пройшла вчасно і, як завжди, на високому рівні. Та у нас є сильна команда, і ми впораємось. Порадившись, вирішили, що переносити захід на більш пізній період досить ризиковано, оскільки авторитетні медичні видання, на жаль,  прогнозують нову хвилю захворювань вже на початок листопада.

Враховуючи всю складність сезону, все ж скільки відвідувачів Ви очікуєте на виставці  цього року?

Щорічно виставка «AGROEXPO» збирає велику кількість гостей. В 2019 році за чотири дні роботи  було зареєстровано 45 163 відвідувачів з усіх регіонів, з них половина - аграрії.

Цього року сільгоспвиробники знову приїдуть з усіх областей України, щоб в одному місці побачити та порівняти багато різних брендів сільськогосподарської техніки, ознайомитись з їх новинками, отримати традиційну знижку і просто гарно відпочити,  відсвяткувати збір врожаю та чергове завершення  аграрного сезону.

Також завдяки державній програмі «Велике будівництво», що спрямована на відновлення та поліпшення якості дорожнього покриття автомагістралей, ми чекаємо на виставку ще більше гостей (оціночно плюс 2000 аграріїв) з Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей. Загалом плануємо, що виставку відвідають 50 000 гостей.

У зв`язку з тим, що ряд виставок сьогодні або не відбувся, або вимушено знаходиться «під питанням», не плануєте цього року переглянути цінову політику чи інші умови участі для експонентів?

               Виставка «AGROEXPO», на відміну від щорічних столичних виставок, є некомерційною, вартість участі доступна для всіх компаній. Завдяки цьому компанії-учасниці мають змогу забронювати більші площі та  показати максимальну номенклатуру своєї продукції  за невеликі кошти. Ми  ставимо перед собою, в першу чергу,  не комерційну мету, а створення Національного проекту, своєрідного майданчика для здійснення комунікацій між аграріями та виробниками, можна сказати, агрохабу, який бере активну участь в процесах щодо формування маркетингового середовища в регіонах. Завдяки своєму активному розвитку, в останні роки, виставка дала імпульс до того, що велика кількість як підприємців, так і  цільових відвідувачів вважають її подією «must visit».  Нагадуємо, що для усіх бажаючих – відвідування заходу є абсолютно безкоштовним.  А всі виручені від виставки кошти йдуть виключно на компенсацію витрат по проведенню виставки (реклама, охорона, прибирання тощо).

Виставка «AGROEXPO» є номером один в питаннях, які стосуються аграрної техніки та технологій, рослинництва та тваринництва, а також систем зберігання, переробки та логістики продукції АПК. Вона входить в ТОП-10 найбільших аграрних виставок Європи. Завдяки великим площам виставкового комплексу – 360 000 кв.м. (найбільший в Україні та є у власності компанії-організатора) – зібрано більше компаній в одному місці, представлений більш широкий асортимент продукції кожного виробника, в учасників є можливість розмістити свою техніку та продукцію більш зручно, а завдяки наявності полігону для польової демонстрації сільськогосподарської техніки (площа -  70 000 кв.м.) - відвідувачі можуть побачити не лише аграрну техніку на статичній експозиції, а і її роботу в полі.  Хочу відмітити, що багато аграріїв прийняли рішення про купівлю техніки саме після відвідування демопоказів.   

Також, варто нагадати, під час проведення «AGROEXPO» передбачені знижки та акційні пропозиції. Ряд компаній-учасниць, при виставленні рахунків безпосередньо на виставці, надають знижки від 5%, а при купівлі виставкових  зразків безпосередньо на заході  клієнтам надається знижка 10%.

            У цьому році «AGROEXPO» відбудеться вже  увосьме. Як змінилась виставка за ці роки?

Сьогодні «AGROEXPO» - міжнародна виставка.  Загальні виставкові площі та кількість відвідувачів виставки зросли від початку в 4 рази,  та становлять  - 125 000 кв.м. та 45 163 особи відповідно. Що стосується компаній експонентів, то, в порівнянні з 2013 роком – їх чисельність зросла в 5 разів, та в минулому році склала – 585 компаній.

На сьогодні, можна сказати, що на виставці представлені всі значущі бренди сільськогосподарського машинобудування як іноземні («John Deere», «New Holland»,  «Case», «Fendt», «Claas» та інші), так і вітчизняні («ХТЗ», «Ельворті», «Лозівські машини», «ХМЗ» та інші).

На сьогодні ми розуміємо, що виставки вже прийнято розглядати не тільки в якості торгівельного майданчика, а як комплексний інтегрований продукт. Розкажіть, що в цьому плані пропонує «AGROEXPO»

Так, ми з вами розуміємо, що на сьогодні агропромисловий комплекс це дуже складний механізм, з яким пов’язано багато інших сфер економіки. Сучасні аграрії для успішного ведення свого бізнесу повинні мати не тільки сучасну техніку й обладнання, якісне насіння, засоби захисту та добрива, а й кваліфікований персонал, сучасне програмне забезпечення. Якщо розглядати потреби сільгоспвиробників, то комусь цікаво мати власний елеватор, а хтось хоче не тільки вирощувати, а й займатись переробкою. А так як аграрії, з поміж інших відвідувачів, найбільш активно займаються будівництвом, то їм цікавими є сучасні технології енергозбереження та опалення, будівельна техніка та матеріали, які можна було б придбати у власність, - і це все вони мають змогу знайти в рамках нашої експозиції.

Аграріям необхідними є комфортні та функціональні автомобілі, а інколи навіть своя мала авіація. З світовими брендами автомобільної галузі та їх новинками – завжди можна ознайомитися та одразу ж придбати  в

рамках експозиції «AUTOLAND».

На виставці в окремому відкритому павільйоні (площа 2000 кв.м.) увазі відвідувачів представлені -  племінні породи тварин та птиці, продукція від виробників кормів, преміксів, обладнання для тваринницьких ферм. Також в рамках ділової програми виставки проходять тематичні семінари присвячені цій тематиці.

Перелічувати потреби сучасних сільгоспвиробників можна нескінченно, тому ми намагаємося зробити так, щоб в одному місті – на нашій виставці - вони змогли отримати максимально повну інформацію та  пропозицію по всіх питаннях, які їх цікавлять.

Що стосується експонентів, то з кожним роком все більше компаній різних напрямів прагнуть взяти участь в «AGROEXPO», так як їх керівники розуміють, що аграрний сектор один з основних в країні, тут зосереджені  «реальні гроші» і сільгоспвиробники це їхні клієнти.

      Розкажіть ще нашим читачам, які цікавинки будуть очікувати відвідувачів цього року?

Ми, як організатори,  прагнемо зробити так, щоб наші учасники та відвідувачі змогли не тільки плідно попрацювати, а й розважитися. Однією з «родзинок» виставки є культурно-розважальний захід «Покровський Ярмарок» - він ввібрав в себе всю неповторну самобутність Центральної України та користується надзвичайною популярність серед аграріїв, так як окрім робочих моментів, вони мають змогу провести час з родиною та відпочити.

Також проводимо «Фестиваль вуличної їжі», на якому можна насолодитися смачними стравами

країн світу. В попередні роки проходило традиційно "Стронгмен шоу", під керівництвом Василя Вірастюка, проте цієї осені на відвідувачів буде чекати не менш цікаве та видовищне дійство, але не хочу розкривати всі карти - нехай це буде сюрпризом.

 

Під кінець нашої розмови хотів би зазначити, що ми намагаємося зробити виставку максимально корисною та цікавою для аграріїв, при цьому ми не забуваємо й за якість обслуговування та комфорт. Тому ми постійно покращуємо інфраструктуру, розширюємо мережу пунктів харчування, забезпечуємо належні санітарні умови та розширюємо парковку, яка, на сьогодні, становить 7 000 паркувальних місць, для того, щоб усім було зручно.

Ми намагаємось створити для аграрія свято. І скоріш за все наші зусилля не залишаються марними, тому що кількість аграріїв, які відвідують виставку з кожним роком зростає.

Отже до зустрічі на «AGROEXPO-2020»!