Статті

13-03-2021
     

ДОСЛІДИ В АСКАНІЙСЬКІЙ ДСДС, 2020 р. ДОБРИВ PARTNER. Нестандартна схема живлення озимої пшениці.

Компанія PARTNER спільно з НААН України Інститутом зрошуваного землеробства «Асканійська дослідна станція» заклали польові досліди у вересні 2019р. з вивчення впливу комплексних мінеральних добрив PARTNER на врожайність озимої пшениці та показники якості зерна.

Погодні умови були дуже нестійкими, з весняними заморозками до -8 С, сильними вітрами та дефіцитом вологи. Досліди проводились на 4-х ділянках: 2 ділянки - на богарі та 2 - на зрошенні. Застосовувались різні технології живлення.

У зв'язку із зростанням врожайності і збільшенням виносу різних елементів з ґрунту значно підвищилася роль мікроелементів. Критично важливими МЕ для успішного вирощування озимої пшениці вважаються бор (В), марганець (Mn), мідь (Cu) і цинк (Zn). Тому було прийняте рішення включити цинк
(ZINC BALANCE) до технологічної карти живлення та перевірити його вплив на озиму пшеницю.

Цинк бере участь у багатьох фізіологічних процесах, що протікають в рослині, зокрема у фотосинтезі, синтезі амінокислот, хлорофілу, органічних кислот, вітамінів та ін., в окисно-відновних процесах, обміні вуглеводів, ліпідів, фосфору, сірки. Він необхідний для росту міжвузлів. В окремих формах він також впливає і на в'язкість цитоплазми. За рахунок стабілізації дихання при зміні температурних умов підвищує жаро-, посухо- і морозостійкість рослин, вміст білка, стійкість до ураження хворобами.

Нижче наведені таблиці з схемами внесення добрив та отриманими результатами.



Приріст врожайності дуже важливий показник. Але в останні роки аграрії стали більш ретельно прораховувати всі етапи вирощування культур. Оптимізація процесів і витрат вже вийшли на передній план. Тому ми пропонуємо розглянути прибавку урожаїв з економічної точки зору.

Для зручності розрахунок будемо проводити в доларах США. На жовтень 2020р. середня ціна озимої пшениці складає 230 $/т.

Розглянемо користь використання добрив PARTNER на Ділянці 1 без зрошення. У процентному співвідношенні витрати на листові обробки склали 1,2% від вартості отриманого врожаю, а чистий прибуток склав 21% з кожного гектару.

Кожен аграрій вирішує для себе сам проводити листові обробки мікродобривами чи ні. Але цифри - річ уперта. Якщо можна збільшити власний прибуток при мінімальних витратах, то це варто робити. Компанія PARTNER працює саме з цією метою. Ми пропонуємо для вас широкий асортимент, простоту у використанні і прозорі умови співпраці!
По вопросу приобретения удобрений обращайтесь по т. (050) 981-74-40, https://partner-pf.all.biz/

 
Доска агро объявлений Украины — Главная