Статті

15-06-2017
Міжнародна виставка WorldFood Ukraine запрошує відвідати науково-практичну конференцію
«Черешня та вишня: промислове вирощування в Україні»
------------------------------------------
Цього тижня в Запоріжжі кращі фахівці будуть ділитися досвідом вирощування черешень та вишень в Україні
15 червня в Запоріжжі відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Черешня та вишня: промислове вирощування в Україні», в рамках якої кращі вітчизняні та зарубіжні фахівці ділитимуться досвідом вирощування та передпродажної підготовки черешень та вишень. Зокрема, під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
  • Вишні та черешні, поширені в Україні. Особливості садивного матеріалу
  • Конфігурація кісточкового саду, технології вирощування вишень і черешень
  • Захист насаджень вишень і черешень від шкідників і хвороб
  • Зрошення (режими зрошення, поливна техніка)
  • Зберігання та передпродажна підготовка
  • Ринок черешень і вишень в Україні та світі
 
Основною діяльністю плодорозсадника, заснованого у 1936 році, є вирощування саджанців плодових та декоративних рослин, а також садівництво. ПрАТ «Високогірне» має необхідну базу для виробництва високоякісної продукції: ділянки розмноження та формування посадкового матеріалу, маточник слаборослої підщепи, маточно-черенкові та маточно-насіннєві сади. Щорічно підприємство проходить атестацію помологічно-ампелографічної служби. На території підприємства вирощується районований посадковий матеріал, якість якого протягом багатьох десятиліть підтверджено садівничими господарствами і постійними клієнтами. Останнім часом у плодорозсаднику ПрАТ «Високогірне» значна увага приділяється декоративному садівництву, зокрема, пропонується широкий асортимент саджанців троянд та ялівця. Варто зазначити, що вся продукція вирощується в природних умовах степу на богарі (без зрошення), тому вирощений посадковий матеріал життєздатний, невибагливий, добре приживається.

16 червня в рамках конференції відбудеться поїздка в сад ПрАТ «Високогірне», де будуть представлені сорти черешень, поширені в Україні.

Для фермерів та членів Асоціації «УКРСАДПРОМ» участь в конференції є безкоштовною за умови попередньої реєстрації.

-----------------------------
Контакти організаторів
info@ukrsadprom.org
+380 44 232 22 68
+380 97 438 42 31