Статті

28-03-2016

Прес-анонс (Київ)

30 березня 2016 року відбудеться круглий стіл, під час якого Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» презентує аналітичний звіт діяльності ринку страхування сільськогосподарської продукції в Україні впродовж 2013 – 2015 років.

Тема круглого столу: «Аналіз ринку агрострахування в Україні: висновки та основні тенденції».

Місце проведення: офіс IFC, (Дніпровський узвіз, 1, 3-й поверх, конференц-зала 304).

Початок роботи – о 10:00 (реєстрація – з 9:30)

Запрошені спікери:

Лія Сорока, Керівник програм з розвитку фінансування агросектору, Міжнародна фінансова корпорація (IFC, Група Світового банку);

Владислава Рутицька, Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції;

Ігор Пашко, Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг;

Вікторія Якубович, Консультант з питань агрострахування, Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

По завершенню презентації відбудеться панельна дискусія за участі ключових учасників фінансового, страхового та аграрного ринків та передбачає обговорення таких питань:

  • Як поточна політична та економічна ситуація впливає на ринок агрострахування?

  • Чому лише п’ята частина страхових компаній, які мають ліцензію на добровільне страхування сільськогосподарської продукції, страхують сільськогосподарську продукцію?

  • У чому причина відмови страхових компаній, які раніше стабільно страхували сільськогосподарську продукцію, від страхування у 2015 та 2016 роках?

  • Які фактори впливають на вибір продуктів страхування?

  • Яких страхових продуктів потребують агровиробники?

  • Як вирішуються проблеми формального та реального страхування в контексті фінансування/кредитування сільгоспвиробників?

  • Як перезимували озимина та багаторічні насадження?

  • Які плани щодо подальшого страхування сільгоспкультур на весняно-літній період?

До участі у панельній дискусії запрошені страховікомпанії «PZU Україна», «АСКА» «AXA Страхування», «Інго Україна», «Універсальна», компанія «Сингента», банк «Креді Агріколь», Аграрний Фонд України та Аграрний союз України.

До участі у заході також запрошені страхові компанії та їх асоціації, брокери банки та постачальники ресурсів, об’єднання агровиробників.

Програма круглого столу додається.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (044) 490 64 00 або (050) 386-80-18 – Олеся Омеляненко, координатор інформаційних кампаній Проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

Акредитація обов’язкова до 18:00 год. 28 березня за телефоном 490 64 00 або електронною адресою: oomelianenko@ifc.org