Статті

19-02-2013

Кращий господар року 2012

Вже четвертий рік поспіль компанія АМАКО спільно з телепрограмою « Сільський час « та журналом « Агро експерт» ведуть рубрику « Кращий господар в Україні». В цьому році ця робота була продовжена і весь 2012 передача «Сільський час « робила невеликі репортажі про роботу кращих виробничників в усіх регіонах України.

Потім ці всі репортажі показували по телебаченню і в 2013 році поставили на сайт компанії АМАКО і журналу « Агро експерт « для голосування . Переможців конкурсу визначали користувачі Інтернету шляхом голосування.

А вже сама процедура нагородження проходила на виставці « Зернові технології 2013» , що проходила в « Експо – Плаза» 12-14 лютого 2013 року в м. Київ .

Сама виставка була дуже цікавою , так як на ній були представлені майже всі виробники машин з усього світу. Це були німецькі,американські, китайські, італійські ,російські компанії . Були навіть білоруси з Гомеля,але чомусь не було харківського тракторного заводу .

Ціни на техніку також були від китайських до італійських . Так трактор INCIMA ( Китай ) 30 кінських сил коштував 10 тисяч доларів і такий же трактор Ламборджіні коштував 280 000 гривень . Порівняйте самі, що може купити фермер .

Були компанії , що продавали не лише техніку ,а й насіння , добрива і засоби захисту . На кожному стенді був і інженер, і агроном і менеджер . Є багато виробників, які беруть техніку в кредит і кожна компанія робила міні-кафе біля свого стенда, де проходили переговори між продавцями і покупцями . Добре зараз зароблять продавці насіннєвої кукурудзи . Через засуху в 2012 році ціна на посівну кукурудзу піднялася на 50-100% в залежності від сорту .

В 12.00 на території стенду АМАКО була проведена церемонія нагородження кращих господарів України . Першим отримав диплом « Кращий господар 2012» пан Катко Василь, директор дитячого будинку милосердя» Добрий самаритянин « з села Велика Добронь , Ужгородського району . Вручав цю нагороду генеральний директор АМАКО Віталій Скоцик з пані Катериною Вороненко,ведучою програми « Сільський час « . І хоча дитячий будинок не є великим виробником на Закарпатті,але це підприємство має 80 гектарів ріллі і забезпечує потреби вихованців дитячого будинку власними силами .

Потім на трибуну стали виходити і представники інших регіонів , з кожної області було відібрано по 2-3 господарства . Всі вони своєю чесною працею заслужили цю нагороду . Кожному переможцю давали декілька хвилин на виступ .

На жаль, представників влади ми не бачили на цій виставці . А для любого європейця така виставка – чудова реклама . А реклама – двигун в конкурентному суспільстві, чого не має в нашому житті, де інші принципи відбору . Тобто не має конкуренції .

Крім виставки по зерновим технологіям, проводилася виставка « Моя молочна ферма « , де також були виробники з усього світу . А 27-29 лютого буде проводитися виставка « Тепличне господарство 2013» , де працівники Терра Деї будуть робити презентацію .

Закінчилася виставка урочистою вечерею від компанії АМАКО для переможців . Головним призом для переможця,що набрав найбільше балів через Інтернет, була пара коней породи поні. Але ця пара поїде в дитячий будинок « Добрий Самаритянин « с Велика Добронь . Як це сталося? На вечері дали сказати слово директору дитячого будинку Катко Василю . І він розповів про те,як виховуються діти в цьому будинку . Це почув головний переможець конкурсу і вирішив віддати коней дітям . А транспорт надасть компанія АМАКО.

Інколи в нашому житті стаються чудеса завдяки добрим словам .

З повагою, Омельченко Олександр.