Статті

20-03-2013

Прес-анонс

Найближчим часом на аграріїв чекають весняні польові роботи. Зазвичай, до них вони готуються особливо ретельно. Зокрема, великого значення надають поповненню обігових коштів за рахунок кредитних ресурсів.

Та чи завжди банки та кредитні спілки йдуть їм на зустріч, дають позики на прийнятних умовах? Особливо якщо йдеться про фермерські та особисті селянські господарства. Останні хоч і обробляють незначні площі сільгоспугідь, проте роблять значний внесок у валове агровиробництво. Про все це йтиметься на черговому засіданні Національного прес-клубу з аграрних та земельних питань, яке відбудеться у форматі круглого столу.

Дата проведення засідання: 22 березня. Початок роботи: о 10.00 год. Місце проведення: інформаційне агентство «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, другий поверх)

Тема круглого столу:

Хто і як кредитує сільгоспвиробників напередодні весняних польових робіт?

До участі в круглому столі у якості доповідачів запрошені:

Борис ПРИХОДЬКО, перший заступник голови Національного банку України;

Баграт АХІДЖАНОВ, директор Департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України;

Леонід КОЗАЧЕНКО, президент Української аграрної конфедерації;

Валерій ХАДЖИМАТОВ, виконавчий директор Насіннєвої асоціації України;

Олександр СУГОНЯКО, президент Асоціації українських банків;

Вікторія ВОЛКОВСЬКА, президент Всеукраїнської асоціації кредитних спілок;

Петро КОЗИНЕЦЬ, президент Національної асоціації кредитних спілок України;

Микола МИРКЕВИЧ, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України;

Наталія ЛІЩИТОВИЧ, керівник напрямку «Розвиток фінансування малих та середніх виробників» Проекту USAID «АгроІнвест»

До обговорення пропонуються такі питання:

на яких умовах аграріям надаються кредити;

скільки кредитів сільгоспвиробникам вже видано на час проведення весняних польових робіт;

скільки комерційних банків та кредитних спілок в Україні реально кредитують малих та середніх сільгоспвиробників;

чи спроможний створюваний Державний земельний банк вплинути на зменшення розміру кредитних ставок, під які фінустанови надають малим та середнім сільгоспвиробникам позики;

чому дотепер держава не надає достатньої фінансової допомоги малим та середнім сільгоспвиробникам, які здатні забезпечити їм стабільний та динамічний розвиток?

Про прес-клуб

Національний прес-клуб з аграрних та земельних питань створено при Українському освітньому центрі реформ, який проводить широкомасштабну інформаційну кампанію на підтримку земельної реформи в Україні «Моя земля – моє право». Ця робота здійснюється у співпраці з Проектом USAID «АгроІнвест». До участі в своїх щомісячних засіданнях Прес-клуб запрошує провідних вітчизняних та закордонних експертів із земельних та аграрних питань.

Додаткову інформацію про чергове засідання Національного прес-клубу з аграрних та земельних питань можна отримати за телефонами:(044) 490 69 88, (067) 507 63 39, (067) 243 63 55