Статті

15-07-2016

Андрій Дикун: Аграрії дадуть додатково 5 млрд грн. в казну

 

Аграрії можуть почати платити податок «мінімального зобов'язання з гектару». Про це повідомив головава Державної фіскальної служби України Роман Насіров, підтримав законодавчу ініціативу Всеукраїнської аграрної ради. За словами Андрія Дикуна, введення законопроекту забезпечить бюджет держави додатковими 5-5,5 млрд грн. На даний момент аграрний сектор забезпечує 13 % ВВП України і 30% валютних надходжень.

 

«Новий уряд схвалив ініціативу ВАР, розроблену спільно з рядом асоціацій. Ми пропонуємо уряду прийняти законопроект про «мінімальні соціальні зобов'язання з 1 га». Встановивши середню вартість по країні в розмірі 300 грн з 1 га, це 1% нормативної грошової оцінки землі, ми зможемо зобов'язати тіньових аграріїв почати виплачувати справедливі податки, білий сектор в свою чергу не постраждає. Так як у всіх реально працюючих підприємствах податкові платежі перевищують цю суму. Відповідно, що їм не доведеться нічого додатково платити. Також важливо розуміти, що вартість щороку буде індексуватися», - коментує законопроект Голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

 

«Законопроект виник на основі побажань аграріїв, які виступають за рівні умови на ринку. ВАР виступив з ідеєю даного законопроекту, яку підтримали інші учасники ринку, і запропонував його на розгляд депутатам і мінфіну. Головний сенс його полягає в тому, що податки повинні платити всі аграрії, тим самим створюючи конкурентні умови для всіх компаній», - зазначає Андрій Дикун.

 

 

-- 

Пресс-служба 

Всеукраинская Аграрная Рада