Статті

23-09-2014

Понад 643 тис. гривень виплатила Українська аграрно-страхова компанія агровиробнику Житомирської області за загибель озимої пшениці

 

 

ПрАТ "Українська аграрно-страхова компанія" виплатила страхове відшкодування товариству Житомирської області  у розмірі 643 650,42 грн за загибель  озимої пшениці на полях загальною площею 202,77 га. Страховий випадок стався в с. Малі Коровинці Чуднівського району, що на Житомирщині. Ризик - град, шквал.

 

За даними очевидців та за аналізом Житомирського обласного центру з гідрометеорології,  в день настання події відмічалась серія небезпечних стихійних явищ: сильна гроза, злива, шквали та випадіння крупного граду, діаметр якого, за словами експертів, досягав 30 мм.  

 

Такі природні казуси зіграли не на користь агровиробника, адже спровокували загибель посівів озимої пшениці, а разом з тим і настання страхового випадку.

Посіви були застраховані в ПрАТ "УАСК" за договором комплексного (мультиризикового) страхування майбутнього врожаю сільськогосподарських культур. 

 

За підсумками огляду, проведеного експертами страхової компанії УАСК, товариству Житомирської області було виплачено страхове відшкодування за завдані несприятливими погодними умовами збитки. Сюрвеєрами ПрАТ «Українська аграрно-страхова компанія» було визнано  повну та часткову загибель посівів озимої пшениці на трьох полях  площею 100 га, 80 га та 22,77 га внаслідок граду. Загальна площа уражених посівів склала: 202,77 га.

 

Комісія ПрАТ "УАСК" визнала заявлений випадок страховим, що стало беззаперечною підставою для виконання Страховиком своїх зобов'язань перед Клієнтом.

 

Сума страхового відшкодування по даному страховому випадку склала шістсот сорок три тисячішістсот п’ятдесят грн 42 коп (643 650,42 грн).