Статті

11-01-2018

Прес-анонс

Заходу щодо поширення аграрних розписок на всю Україну

 

16 січня 2018 року Проект IFC «Аграрні розписки в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством юстиції України поширює дію нового інструменту фінансування – аграрних розписок – на всю країну. У зв’язку з цим, Проект IFC спільно зі своїми партнерами проводить низку заходів в столиці та в регіонах, перший з них відбудеться в Києві. До участі в ньому запрошуються журналісти київських міських та загальнонаціональних ЗМІ.

 

Мета заходу – проінформувати учасників аграрного ринку про поширення роботи аграрних розписок на всю територію України.

 

Місце та час проведення:

Готель Hilton, б-р Тараса Шевченка, 30, м. Київ

Початок реєстрації о 10:00, початок заходу – о 10:30

 

До участі в заході запрошені:

Олександр Горган, Голова Київської ОДА;

Олена Ковальова, Заступник міністра аграрної політики та продовольства України;

Олена Сукманова, Заступник міністра юстиції України;

Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні (узгоджується)

Лія Сорока, Керівник Програм з розвитку фінансування агросектору, IFC, Група Світового Банку;

Кирило Мухомедзянов, Проект IFC «Аграрні розписки в Україні»;

представникbДепартаменту АПР Київської ОДА, Головного територіального управління юстиції в Київській області та приватного сектору (Syngenta, Монсанто, Укрексімбанк, Піреус Банк та інші).

 

Інструмент було запроваджено в 2014 році. До цього часу ним користувалися аграрії восьми областей – Полтавської, Черкаської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Тернопільської, Миколаївської та Сумської. Станом на 11 січня видано 186 розписки на суму 1.2 млрд. грн.

 

Акредитація журналістів здійснюється за електронною адресою omarkovic@ifc.orgдо 16:00 15 січня 2018. Додаткову інформацію можна отримати за телефоном (044) 490-79-03 – Олеся Маркович, PR менеджер Проекту IFC «Аграрні розписки в Україні».

 

Інформація про Проект IFC «Аграрні розписки в Україні»

Проект «Аграрні розписки в Україні» впроваджується IFC, членом Групи Світового банку, у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією. Метою Проекту є покращити доступ до фінансових ресурсів для малих та середніх сільгосптоваровиробників шляхом запуску в Україні фінансового інструменту «аграрні розписки». Основні партнери Проекту: органи державної влади (Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство юстиції України); приватний сектор (постачальники матеріально-технічних ресурсів, банки, зернотрейдери), міжнародні організації. В результаті роботи Проекту малі та середні сільськогосподарські товаровиробники отримають ефективний інструмент, що сприятиме залученню додаткових фінансових ресурсів за рахунок прозорості відносин з кредитором та здешевлення процедури оформлення у порівнянні з іншими інструментами.