Статті

04-07-2013

Bayer CropScience має намір значно збільшити свій товарообіг в Україні

  • Заплановане впровадження на ринок інноваційних засобів із захисту рослин
  • Відкриття центру SeedGrowth у 2014
  • З 2015 очікується виведення перших власних сортів

Київ, 3 липня 2013 – Bayer CropScience має намір у найближчі роки значно збільшити свій товарообіг в Україні шляхом розширення свого портфоліо із захисту рослин та подальшого збільшення асортименту посівного матеріалу. У 2012 Bayer-Teilkonzern досягнув товарообігу у розмірі близько 100 млн. євро. «Сегмент сільського господарства в Україні складає левову частку економічного розвитку держави та відіграє ключову роль у забезпеченні засобами харчування у світовому масштабі»,- сказав Ліам Канден, генеральний директор Bayer CropScience, у середу в рамках прес-конференції у Києві. „Шляхом запровадження інноваційних технологій із захисту рослин та інвестування у дослідження пшеничних культур, ми підтримуємо українських фермерів у їхній спробах із підвищення продуктивності своїх господарств“.

«Україна, завдяки своєму географічному розташуванню, помірному клімату, родючим ґрунтам та відносно налагодженій інфраструктурі, є для нас важливим ринком для зростання в Європі», наголосив Андреас Льохель, генеральний директор Bayer CropScience у країнах Північного Причорномор’я. Окрім того, Україна є важливим експортером зерна, рапсу та соняшникової олії у Росію та інші країни Близького Сходу.

Сфера захисту рослин володіє значним потенціалом до зростання

Ринок із захисту рослин в Україні належить до найбільш прогресивних світових ринків. Bayer CropScience пропонує фермерам в Україні широкий спектр продуктів для сільськогосподарських культур. Особливо сильною стороною Bayer CropScience є значний асортимент зернових протигрибкових засобів, таких як Falcon™ та Folicur™, а також нових продуктів, таких як Soligor™ та Tilmor™ та багато інших. Ці продукти надають українському фермерові великий вибір засобів для подолання основних хвороб зернових культур. Такі гербіциди як MaisTer™ та Adengo™ захищають кукурудзу від бур’янів. Виробникам рапсу підприємство пропонує сучасний інсектицидний засіб Biscaya™, а також уже названий Folicur™, який в Україні вже декілька років успішно використовується у зернових культурах. Для цукрового буряка компанія пропонує протигрибковий засіб Falcon™, а проти овочевих та фруктових шкідників - Confidor™. Компанія очікує значні імпульси для зростання від нового протигрибкового засобу для картоплі Artist™, а також від запланованого на 2014 рік виведення на ринок протигрибкового засобу для зернових Aviator™ Xpro та нового інсектициду Belt™ для кукурудзи. Було також розпочато роботу з розвитку біологічних технологій та рішень із захисту рослин. Метою компанії Bayer CropScience є систематичне завоювання долі ринку у середньостроковій перспективі.

Інтенсивні кроки із впровадження SeedGrowth

Наступним кроком у діяльності компанії в Україні є розбудова сфери SeedGro, шляхом запровадження надійних засобів обробки посівного матеріалу Poncho™, Gaucho™, Lamardor™, Prestige™ та багатьох інших продуктів, які вже використовуються або розробляються. З метою подальшого зміцнення позицій, компанія Bayer CropScience планує відкриття у 2014 році центру SeedGrowth, який, разом із розробкою продукту, надаватиме клієнтам компанії широкий асортимент послуг.

Подальший розвиток торгівлі посівними матеріалами

Bayer CropScience розширила свою присутність у таких стратегічних напрямах сільського господарства як овочі та рапс. Разом із постійним запровадженням покращених сортів овочів Bayer CropScience планує у 2014 році введення на український ринок нових сортів гібриду рапсу.

Подальшим головним елементом у стратегічному плануванні розвитку посівних матеріалів є здобуття міцних позицій у сфері пшеничних культур, що базуватимуться на продуктах пшеничного асортименту українського походження у поєднанні із чудовими зимостійкими властивостями та стійкістю до посухи. Зараз розвиваються ті сорти, які розраховані на задоволення потреб українських виробників пшениці. Нові сорти пшениці повинні допомагати українським фермерам постійно покращувати показники урожайності, а отже і рентабельність. Запровадження перших покращених сортів пшениці на ринок заплановане на початок 2015 року. Новий центр із виведення сортів пшениці у Миронівці має стати частиною всесвітньої мережі осередків із селекції нових культур компанії Bayer CropScience.

Успіх бізнесу в Україні спирається не лише на успішні продукти та на належним чином налагоджені схеми збуту продукції, а й також на 130 вмотивованих робітників. Їх орієнтація на клієнта є головним фактором успіху підприємства. Компанія Bayer CropScience особливо пишається новою відзнакою як підприємства, орієнтованого на споживача, яка була вручена їй четвертий раз поспіль найбільшим аграрним союзом України, „Українським Клубом Аграрного Бізнесу“. В середньостроковій перспективі кількість співробітників повинна збільшитись до 190 осіб.

Переслідувати мету „Нової аграрної революції“ в Україні

Задля постійного та екологічно чистого підвищення продуктивності сільського господарства в Україні фермери повинні отримати доступ до нових технологій, ноу-хау та освіти. Саме це є головним елементом розробленої компанією Bayer CropScience „Нової аграрної революції“. Цей цілісний підхід охоплює разом із стратегічними інвестиціями в інноваційні технології та довгостроковою підтримкою фермерів, особливо малих та середніх підприємств, також розширення спектру сумісних проектів у сільському господарстві. Необхідною є співпраця із партнерами з боку держави, з індустрії та неурядових організацій.

Про компанію Bayer CropScience

Bayer є підприємством, що проводить свою діяльність у багатьох країнах світу, будучи в основному активним у таких сферах як здоров’я, сільське господарство та високоякісні сільськогосподарські продукти. В цьому році виповнюється 150 років від моменту, коли компанія почала займатись своєю місією „Bayer: Наука в ім'я кращого життя“. Bayer CropScience є частиною концерну ПАТ Bayer та зі своїм оборотом у розмірі 8,383 млрд. євро у 2012 належить до передових світових інноваційних підприємств Crop-Science-Unternehmen, що займаються посівними матеріалами, захистом рослин та боротьбою зі шкідниками по за сільськогосподарським сектором. Компанія пропонує своїм клієнтам значний асортимент продуктів із високоякісними посівними матеріалами, інноваційними технологіями із захисту рослин на біологічній та хімічній основах, а також широкий спектр послуг у сфері сучасного сільського господарства. Що стосується послуг по за сільськогосподарським сектором, то Bayer CropScience має у своєму розпорядження чудове портфоліо продуктів та послуг по боротьбі зі шкідниками, починаючи із саду біля дому та закінчуючи лісним господарством. Компанія надає робочі місця 20 800 працівникам та представлена у більш ніж 120 країнах. Детальнішу інформацію про компанію можна знайти за адресою: www.presse.bayercropscience.com.

 

Контактна особа:

Олена Большаніна, Teл. +38 044 220 33 00

E-Mail: elena.bolshanina@bayer.com

 

Детальнішу інформацію Ви знайдете за адресою:

www.bayercropscience.com.

kgs (2013-0378)