Статті

19-05-2017

Запрошуємо журналістів національних та столичних ЗМІ до участі в прес-турі

 

Шановні колеги!

 

З 2015 року в Україні триває адміністративно-територіальна реформа. Вона залишається невід’ємною складовою процесу децентралізації вітчизняної влади і тому покликана вирішити комплекс нагальних та важливих завдань. Серед них, зокрема – укрупнення територіальних громад, створення сприятливих передумов для їх стабільного економічного розвитку, подальше зміцнення бюджетних можливостей, що в цілому сприятиме успішному вирішенню наявних соціальних питань.

Адміністративно-територіальна реформа також передбачає надання більших повноважень органам місцевого самоврядування, активне залучення до життєдіяльності територіальних громад їх окремих представників та громадських організацій.

Про результативність адміністративно-територіальної реформи та необхідність її поглиблення йтиметься під час прес-туру, який проводить Національний прес-клуб з аграрних та земельних питань, що діє при Українському освітньому центрі реформ. До участі в прес-турі запрошуються журналісти національних та київських міських ЗМІ.

 

Прес-тур відбудеться 22 травня. Його учасники матимуть змогу познайомитися із запуском інноваційного пілотного проекту зі  створення електронного управління землями Кіптівської об’єднаної територіальної громади  Чернігівської області для її сталого економічного розвитку

 

Тема прес-туру: Перспективи ОТГ в управлінні та охороні земель на її території задля впровадження проектів із розвитку економіки та інфраструктури громади. 

 

До участі в прес-турі в якості доповідачів запрошені:

Володимир КУЧМА, Голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади;

Микола ПОЄДИНОК, заступник Голови-Керівник Виконавчої дирекції  Всеукраїнської асоціації  сільських та селищних рад;

Патрік РАЙДЕР, Директор Проекту USAID «Підтримка  аграрного і сільського розвитку»;

Ірина ГРОЗЕНКО,  Голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції

 

Програма прес-туру

08:00                виїзд з Києва;

08:00 – 09:30    дорога до села Кіпті Козелецького району Чернігівської обл.;

09:30 – 10:00    кава-брейк;

10:00 – 11:20    прес-конференція з учасниками прес-туру;

11:20 – 12:00    кава-брейк, неформальне спілкування;

12:00  -  14:00   повернення до Києва

 

Прес-тур проводить Національний прес-клуб з аграрних та земельних питань Українського освітнього центру реформ. Захід відбувається за підтримки Проекту USAID «Агросільрозвиток»

 

До уваги журналістів: прес-тур передбачає обов’язкову акредитацію. Вона здійснюється за телефонами: (044) 490-69-90, моб. 050-913-6835 та E-mail: amarchenko@cure.org.ua