Статті

09-07-2015

Допомога від фонду Терра Деї для Турї Ремети

До нас часто звертаються різні організації про допомогу , але не завжди ми можемо допомогти . Як правило ,всім треба гроші в першу чергу або продукти харчування ,ліки , одяг ,інше . На жаль ,у нас не має всього . Тому що ми робимо теплиці, даємо корови чи даємо дерева для посадки саду . Але саме основне ,ми даємо консультації .

Але інколи буває так ,що ми можемо допомогти . Так до нас звернувся про допомогу Тур»я Реметівський психоневрологічний інтернат , який має власне господарство . А саме головне в цьому закладі є невелике господарство , де вони утримують корів ,вирощують кукурудзу, печуть власний хліб . Тому ми вирішили оглянути це господарство і подивитися ,що ми можемо допомогти . Для цього ми запросили представника управляння сільського господарства пані Ніну Кіш щоб оглянути корів і прийняти рішення .

Нас дуже гарно зустрів директор закладу Юрій Парашинець . Він дуже багато робить для покращення роботи цього інтернату ,де лікується 316 хворих . На території йде ремонт приміщень , котельну переводять з газу на дрова , планується збільшити кількість корів у господарстві . Ми оглянули це господарство і прийшли до висновку ,що такий порядок і такі гарні корови ми рідко бачимо в господарствах області , які на цьому спеціалізуються

Прямо в кабінеті директора ми надали консультацію про боротьбу з бур’янами ( земляна груша ,гарпічовка ) з допомогою пана Андрія Новака .

А потім ми вручили доїльний апарат « Буренка 2 « для інтернату як гуманітарну допомогу цим добрим людям ,які працюють в дуже важких умовах . Ми пообіцяли ще допомогу , але вже на весну 2016 року .

З повагою, виконавчий директор

БФ « Терра Деї « Омельченко О.А. НТ