Статті

20-05-2022

 

Що таке електропастух та для чого його використовувати?

Електропастух – сучасне рішення для фермерів та власників великої кількості свійських тварин та рогатої худоби. Така електрозагорожа – це спеціальний пристрій, що складається із генератора імпульсів, та дротів, які проводять струм. Пропонуємо детальніше розглянути принцип дії пристроїв та переваги використання.

Особливості електропастухів

Основне завдання електропастухів – створення пасовиська для корів, кіз, коней, овець, та інших тварин, обмеження місця їхнього випасу. Тобто, загорожа встановлюється таким чином, щоб тварини не могли вільно пересуватися по усій величезній території, а отже – не губились та не тікали. Окрім цього, електрозагорожі є спеціальним пристроєм для захисту тварин від диких кабанів, лисиць чи вовків.

Окрім цього, у комплекті до електропастухів йдуть спеціальні сітки, які можуть використовуватися і для огородження домашніх птахів чи кролів.

Чому тваринам важливо бути в природньому середовищі?

Головна перевага електропастухів – тварини мають можливість випасатися, бути на волі. Перебуваючи на свіжому повітрі, тварини отримають позитивні емоції, що добре впливає на їхній розвиток та продуктивність. Вони можуть приймати сонячні ванни, завдяки чому їхній організм виробляє вітамін Д3. Окрім цього, сонце має бактерицидні властивості.

Вирощування тварин на вулиці чудово впливає на дихальну систему тварин. Загони чи хліви завжди мають досить високий рівень аміаку, що подразнює дихальні шляхи та може провокувати розвиток різних захворювань.

Для молодого скоту випасання на пасовищі це ще й:

·         покращення процесу обміну речовин;

·         поліпшення стану копит;

·         можливість загартовування тварин, що позитивно впливає на їхню імунну систему.

Тож, якщо ви прагнете виростити здорових тварин, краще віддавати перевагу випасанню на пасовищах. А обравши таке рішення, подбати про купівлю електропастухів.

Чому варто придбати електропастухів?

До основних переваг придбання електропастухів варто віднести:

·         незначні затрати на встановлення огорож;

·         легкість та швидкість монтажу;

·         універсальність рішення, оскільки забори можуть використовуватися для різного виду тварин;

·         простота зберігання;

·         можливість отримати ділянки будь-яких потрібних розмірів.

Електропастухи – це чудовий варіант, щоб створити надійні та зручні конструкції для комфортного випасання тварин на полях чи інших ділянках. Із електрозагорожею власники рогатої худоби чи птиці будуть точно впевненими у отриманні бажаного прибутку та вирощенні здорового та сильного потомства.